WeLD Uluslararası Taşımacılık, kendi geliştirdiği WeLD Online Platform’u (WOP) İstanbul’da tanıttı. WeLD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özot, geliştirdikleri teknoloji ile firmalara hız ve maliyet avantajı sunduklarını vurguladı. Lojistik sektöründe bir malın bir noktadan alınıp diğer bir noktaya ulaştırılması için fiyat teklifi vermenin çok kolay olmadığını ifade eden Özot, “Bunun için ciddi işgücü ve altyapı gerekir. Aynı zamanda teklif verdiğiniz firmanın ticari faaliyeti ile özelliklerini belirttiği ürüne karşılık sunacağınız taşıma fiyatı ve süresi için de referans olur. Her firmaya aynı fiyat verilmez. Geliştirdiğimiz WeLD Online Platform (WOP) servis gereksinimlerinin sisteme girilmesi halinde anında fiyat verebiliyor. Bu uygulama bugüne kadar hiçbir forwarder firma tarafından geliştirilemedi” diye konuştu.
WOP ile geliştirilen süreç otomasyonu ile anında ve uygun fiyat verebilme, çabuk rezervasyon yaparak taşıma süreçlerini online takip edebilme, bilgi akışının kesintisiz yönetilebiliyor olmasının WeLD’i uluslararası platformda global oyunculara karşı oldukça avantajlı pozisyona getireceğini belirten Özot, “İddia ediyoruz, bu sistem lojistik sektöründe tam anlamıyla bir devrim olacak” dedi.
Sektör 10 trilyon doları aştı
Statista Araştırma Departmanı’nın Haziran 2023 tarihli raporuna göre uluslararası lojistik sektörünün 10,41 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştığını aktaran Özot, Türkiye’de ise büyüklüğün 100 milyar dolar olduğunu söyledi. WeLD olarak geliştirdikleri WOP ile artık Türkiye pazarının ötesine çıkarak global pazarın tamamen içinde yer alacaklarını aktaran Özot, “En büyük 3 global oyuncunun ulaştığı 100 milyar dolar ciro göz önüne alındığında pazarın büyüklüğü ve alınacak daha çok yolun olduğu ortada. Bunun önem ve ehemmiyetini biliyoruz. WeLD olarak, bu ölçeğin elleçlenebilmesinin insan gücü ile mümkün olamayacağı fikriyle 2022 yılının başında başlatmış olduğumuz dijitalleşme akımı ile 2024 senesi içerisinde bir yandan Türkiye pazarında en büyük oyunculardan biri olma hedefine yürüyoruz bir yandan da global pazarlarda rekabet edecek şekilde altyapımızı hazırlıyoruz” açıklamasını yaptı.
Kurulduğu günden beri, sadece büyümeye odaklı değil, verimlilik ve üretkenlik üzerine yapmış olduğu tasarımlar ile inovasyonların WeLD’in pazar ortalamasının üzerinde bir performans sergilemesine sebep olduğunu belirten Özot, “Şu an yaptığımız araştırma ve geliştirme programları ile önümüzdeki 3 yıl içerisinde iş hacmimizi en az 5 kat artıracağız. Kullanılan yeni teknoloji ve dijitalleşme desteğiyle katlanarak artan büyümemizin pazarın çok çok üstünde olacağını öngörmekteyiz” dedi.
15 ülkede ofis açma hedefi var
“Hedefl ediğimiz en az 15 büyük ülke pazarında önümüzdeki dönemde ofis açma konusunda kararlılığımız sürüyor” diyen Özot, “Ayrıca bu ay sonu geçireceğimiz denetim sonrası Turquality belgesi almayı umut ediyoruz. Devletimizin verdiği desteklerle global rakiplerimizden alacağımız pazar paylarını çok ince bir şekilde hesap ediyoruz. WeLD olarak 10 yaşına bastığımızda ulaşmayı planladığımız 1 milyar dolarlık ciro hedefine kilitleniyoruz” dedi.
“Satın alma teklifl eri sürekli masamızda
WeLD’in kurulduğu günden beri gösterdiği yüksek ivmeli büyüme performansı ile sektör oyuncularının ilgisini çektiğini belirten Özot, “Şu ana kadar geliştirdiğimiz inovasyonlar global fon ve uluslararası rakiplerin inanılmaz derecede dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz dönemlerde bir Körfez fonunun teklifini nazikçe reddettik. Yakın bir geçmişte de Çin, İngiliz ve ABD menşeili bazı fonlar niyet mektupları gönderdiler. Onlarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.