Siemens Healthineers Türkiye, 135. yılını kutluyor. Bu vesileyle “geçmiş, şimdi, gelecek” temasıyla Osmanlı Devleti’nden günümüze, Siemens Healthineers’ın Türkiye’deki tarihini anlatan bir kitap da hazırlayan şirket, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısıyla gelecek hedeflerini paylaştı.
Sağlık hizmetlerini dijitalle dönüştürme ve yakın geleceğin en tehdit edici hastalıklarıyla mücadele hedefl eri olduğunun altını çizen Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sonemel, kardiyovasküler ve nörovasküler bakım ile kanser bakımına odaklandıklarını belirtti. Sonemel, Türkiye’deki ürün, hizmet ve çözümleriyle, günde bir milyondan fazla insanın sağlıkla yaşamasına katkıda bulunan şirketin, 2025’e dek sağlık hizmetlerine erişimi artırmak için çalışacağını kaydetti.
“Artan ihtiyaçlara yenilikçi çözümlerle yanıt vereceğiz”
Sonemel, artan nüfus ve hasta sayısı, yüksek sağlık sistemi maliyetleri, personel yetersizliği gibi baskıya yol açan koşullar düşünüldüğünde, bu koşullara ancak dijital teknolojilerle yanıt sunmanın mümkün olduğunu belirtti. Hasta verilerinin giderek arttığını vurgulayan Sonemel, “Bu verileri dijital teknolojilerin yardımı olmadan işlemek ve anlamlandırmak için ciddi bir insan kaynağı ve zamana ihtiyaç var. Zaman baskısının çok yüksek olduğu ve hayati bir önem taşıdığı sağlık hizmetleri için sağlık profesyonellerinin yeteneklerini ve kıymetli zamanlarını en etkili şekilde kullanmalarını sağlamak istiyoruz. İnsanlığı tehdit eden hastalıkların yaygınlaşmasıyla artan hasta verilerini dijital teknolojilerin yardımı ile işlemek ve anlamlandırmak, üzerinde önemle durduğumuz konulardan biri. Sağlık profesyonellerinin yeteneklerini ve kıymetli zamanlarını en etkili şekilde kullanmalarına destek oluyor. 2024 yılında bu odakla, sağlık sektöründe hızla değişen beklentilere ve giderek artan ihtiyaçlara yenilikçi çözümlerimizle yanıt vermeye ve sağlıkta dijitalleşme döneminde de tıbbi teknoloji alanının öncülerinden olmayı sürdüreceğiz” dedi. Şirketin Türkiye’deki varlığının Osmanlı’ya dayandığına dikkati çeken Sonemel, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı unvanı ve imzasıyla kurulan Cumhuriyetimizin ilk röntgen sistemine kadar,Türkiye’nin tarihiyle kol kola yürüyen köklü bir geçmişe sahibiz. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde bu başarıyı devam ettirmek bizim için büyük bir gurur kaynağı” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de 700 bin cihazı kullanılıyor
Şirket, globalde tıbbi teknoloji alanında 15 binden fazla patente sahip. Yapay zekâ çalışmalarına 90’lı yılların sonlarında başlayan Siemens Healthineers, bugün gelinen noktada pazara diagnostik görüntüleme, laboratuvar çözümleri ve servis hizmetleri ile 80’den fazla yapay zekâ destekli ürün sunuyor. Bir hastanın dijital ikizini oluşturma, hassas ve kişiselleştirilmiş tıp, dijital çözümlerle sağlık verilerinin kullanımı ve yapay zekâ alanlarında sunduğu çözümlerle sağlık kurumlarına ve sağlık profesyonellerine karşılaştıkları sorunların üstesinden gelmeleri için destek oluyor. Siemens Healthineers, Türkiye’nin önde gelen hastanelerinin yüzde 90’ından fazlasıyla işbirliği içerisinde. Ürün yelpazesinde 84 yapay zekâ destekli ürün bulunan Siemens Healthineers’ın iş birliği yaptığı kurumlarda kurulu 700 bine yakın cihazı var. Siemens Healthineers Türkiye’nin sağladığı teknoloji ve servislerden, her gün ortalama 860 bin kişi yararlanıyor.