BESTENİGAR KARA
Vergi, denetim, danışmanlık ve dijital hizmetler şirketi PwC Türkiye, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliği ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay’da iki yeni okul projesine imza attı. PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu “PwC’nin en büyük değeri güven oluşturmak ve sahip olduğu bilgi ile yol göstermek. Eğitime öncelik veriyoruz. Eğitime yaptığımız katkı ile ekonomiye sağladığımız destek katlanarak devam edecek” dedi.
Birçok ülkeden PwC çalışanı projeye katkı sağladı
İngiltere merkezli PwC, 151 ülkede 364 bini aşkın çalışanla faaliyet gösteriyor. 1981’de Türkiye’ye giren şirket, yaklaşık 3 bin çalışanla iş dünyasına hizmet veriyor. Bugün 75 Türk ortak ile yönetilen PwC Türkiye, 70 farklı hizmet sunuyor. Ulu, PwC Türkiye ve TEV iş birliği ile Hatay’da hayata geçirilen projenin, PwC’nin küresel operasyonundaki ilk okul projesi olduğunu belirtti. Ulu “Verdikçe çoğaldığına inanan bir grubuz. Projede sermayedar yoktu. Hindistan, ABD ve Lüksemburg gibi ülkelerdeki PwC çalışanları da projeye katkı sağladı” dedi.
Dört derslik ve 490 metrekarelik alana sahip PwC TEV Çakı İlkokulu, 150 öğrenci ile hizmete girerken; 2 bin 150 metrekare üzerine kurulan ve 365 öğrenciye ev sahipliği yapacak PwC TEV Saylak İlkokulu ve PwC TEV Saylak Ortaokulu’nun yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanıyor. Ulu “Bu okullarımız ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonu ile, kodlama ve yabancı dil gibi ihtiyaçlara yönelik desteğimizi de sonuna kadar sağlamak isteriz. Şirketlerin afet bölgelerine yardım yapması, dayanışmayı göstermek için önemli” diye konuştu.
PwC Türkiye, yeni mezun olan çalışanlarını, iş hayatına hazırlamak üzere yaklaşık bir buçuk aylık bir eğitimden geçiriyor. Ayrıca şirket, Ekim 2009’da kurduğu PwC Business School ile finans, muhasebe, vergi, gümrük ve yönetim gibi konularda mesleki eğitimler veriyor.
“Türkiye-AB ilişkilerinin kuvvetli olması gerekiyor”
Ulu “Türk şirketler finansman sorunu ve ihracatta kârlılık sıkıntısı yaşıyor. Firmaların verimliğini artırması gerekiyor. Bununla ilgili bir rapor hazırlayacağız” dedi. Finansman sıkıntısı ve enfl asyonla mücadeleyi iyi atlatan firmaların, 2025’in ikinci yarısından itibaren daha rahatlayacağını dile getiren Ulu “Konjonktürel gelişmelere bakıldığında, Avrupa’nın doğal genişleme alanı olarak bir tek Türkiye kaldı. Batı toplumu, kendi içinden Çin’i dışarı atmaya başladı. Dolayısıyla Türkiye doğal bir tercih haline geliyor. Türkiye- AB ilişkilerinin en kuvvetli olması gereken dönemlerden birindeyiz” diye konuştu.
■ “İş dünyasına dokunacak bir çalışma yapmak istiyoruz”
EKONOMİ’nin ev sahipliği, PwC Türkiye’nin içerik iş birliği ve Sabancı Holding’in ana sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Dönüşen Liderler Zirvesi’, 150 CEO’nun katılımıyla 4-6 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. Zirvede, PwC Türkiye’nin hazırladığı “Türkiye’nin Rekabetçilik Seyri, İhracat ve Doğrudan Yatırımlara Bakış” raporunun açıklandığını hatırlatan Ulu “Gelecek yıl düzenlenecek zirveye yönelik iş dünyasına dokunacak bir çalışma yapmak istiyoruz. İş dünyasının yaşadığı sıkıntıyı aynı anda görebiliyoruz” dedi.