Sürdürülebilir finansman işlemlerinde deprem bölgesi finansmanı, istihdam artışı, döngüsel ekonomi, yenilenebilir enerji, temiz ulaşım, mavi finansman, sağlık hizmetlerine erişim gibi çok geniş bir alana odaklanan Akbank, ticari müşterilerine sunduğu sürdürülebilir mevduat ürünüyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.
Akbank’tan yapılan açıklamasına göre, geniş bir sürdürülebilir finansman ürün yelpazesine sahip olan banka, hem bireysel hem ticari müşterileri için bu alandaki ürün ve hizmetlerini artırmaya devam ediyor. Sürdürülebilir mevduat ile Türkiye’de ilk kez deprem bölgesi finansmanı, KOBİ’lerin finansmana erişimi ve yeşil dönüşümü, mavi finansman, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi gibi çevresel ve sosyal tematik alanlardaki finansmana aynı anda destek olunması mümkün olacak. Böylece Akbanklı ticari işletmeler, 92 günden 365 güne kadar geniş vade alternatifl erinden yararlanarak sürdürülebilirlik odak alanlarına dokunan kaynak yaratımının parçası olabilecek. Sürdürülebilir Mevduat müşterileri, yatırımlarıyla yapmış olduğu pozitif etkilerin belirlenmesi ve raporlanmasında da Akbank’ın desteğini alacak.
Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdürü Yardımcısı Levent Çelebioğlu, bu ürün ile birlikte müşterilerine sundukları sürdürülebilir finansman hizmetlerini zenginleştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Çelebioğlu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın ele aldığı küresel problemlerle mücadele kapsamında, çevresel ve sosyal anlamda olumlu etkileri olan projelerin finansmanını, toplam finansman payları içerisinde sürekli olarak artırmayı hedeflediklerini aktardı. Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce de bankacılık ürünlerini sürdürülebilirlik odağında dönüştürdüklerinin altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ezber bozan çalışmalarımız sürdürüyor, mevduat ürünlerimizi de sürdürülebilirlik odaklı hale getiriyoruz. Müşterilerimiz, değişen vadelerde mevduatlarıyla artık sosyal fayda odaklı ve çevresel pozitif etkisi olan projelere destek sağlayabilecek. Temel hizmetlere erişim, kadın KOBİ’lerin güçlendirilmesi, deprem bölgesinin yeniden inşası gibi sosyal odaklı projelerle yenilenebilir enerji, temiz ulaşım gibi pozitif çevresel etkisi olan projelerin hızlanmasını amaçlıyoruz.”