Akademidisleksi, 9. şubesini de Konya’da açtı. Türkiye’ de disleksi ve dikkat eksikliği konusunda öğrencilere eğitim veren firma, Konya’da 200 öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor.
900 metrekarelik alanda 200 öğrenciye eğitim verme kapasiteleriyle yola çıktıklarını söyleyen Akademidisleksi Konya Kurucusu Şükrü Arı, “Disleksi (ÖÖG), Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) yaşayan bireylerin özellikleri göz önünde bulundurulduğunda ülkemizde bu bireylere yönelik düşünülmüş eğitim kurumlarının yetersiz olduğu gördük. Bizler de Konya’mıza böyle bir farkındalık yaratarak yola koyulduk” dedi. Özel eğitim hizmetlerinde farklı engel gruplarının bir arada eğitim almasının Disleksi (ÖÖG), Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) özellikli bireylerin eğitim süreçlerindeki en büyük handikaplardan birisi olduğuna dikkat çeken Arı, bu durumun bireylerin özellikle benlik saygısını olumsuz yönde etkilediğini kaydetti. Arı yaptığı değerlendirmede, “Öğrencilerimize ayrıcalık sağlayarak birebir eğitim ile hem onların özgüvenlerini yerine getiriyoruz hem de diğer öğrencilerden farklarının olmadığını hissettiriyoruz” diye konuştu. Arı, Kurum olarak Misyon ve Vizyon belgeleri ışığında ülke çapında makro düzeyde yapmış oldukları farkındalık projesi olan Disleksi Dostu Okul, Disleksi Dostu Öğretmen projesiyle de 4 yılda 83 bin öğretmene ücretsiz farkındalık eğitimleri verdiklerini ifade etti.
Şükrü Arı, dislektik çocukların eğitiminde ve okuma iyileştirme süreçlerinde kullanılan etkililiği kanıtlanmış olan Pass teorisine dayalı Prep, Cogent ve math bilişsel iyileştirme programlarının Türkiye’de kullanım hakkına sahip tek kuruluş olduklarını da söyledi.