BTSO olarak Cumhuriyetle açılan yolda kent ve ülke ekonomisine değer katan önemli adımlar attıklarını kaydeden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Son 10 yıllık dönemde yaptığımız çalışmalarla, önümüzdeki 50, hatta 100 yılı şekillendirecek tarihi projeleri bir bir hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Başta katma değerli üretim ve nitelikli istihdam olmak üzere, makro düzeyde gerçekleştirdiğimiz 60’ın üzerindeki proje, sanayi ve üretim altyapımıza büyük güç kattı. Ülkemizin ilk organize sanayi bölgesini hayata geçiren Bursa’da yine bir ilki gerçekleştirerek, yüksek teknoloji odaklı planlı sanayi bölgemiz TEKNOSAB’ı 4 yıl gibi kısa bir sürede Bursamıza ve ülkemize kazandırdık. Farklı sektörlerdeki mükemmeliyet merkezleriyle faaliyetlerini sürdüren BUTEKOM, Bursa Model Fabrika, BTSO Enerji Verimliliği Merkezi ve GUHEM gibi son dönemde kent ekonomisine kazandırdığımız projeler, yeni ekonominin de şifrelerini oluşturuyor” dedi.
İbrahim Burkay, “Ülkemizi daima ileri taşıyacak hedefl er için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Vizyon projelerimizle ‘Türkiye Yüzyılı’na güç katmaya hazırız. Kendimize inanıyor, güveniyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeni dönemde ihracat odaklı yatırım
Yeni dönemde ihracat odaklı yatırım, üretim ve istihdam çalışmalarına hız vereceklerini belirten Başkan Burkay, “Uluslararası rekabette ülkelerin gücünü şehirlerin ve bölgelerin belirlediği bir dönemi yaşıyoruz. Bu gerçekten hareketle, Bursa gibi üretim merkezi kentlerin, ülkemizin dünyadaki en büyük 10 ekonomisi arasına girmesinde lokomotif misyonunu güçlendirecek yeni bir bakış açısına ihtiyaç duyduğu açıktır. Bu nedenle Bursamızın 10 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümü içinde binde 8’lik payına rağmen, kent ekonomisine yüzde 46 gibi yüksek seviyede katma değer sağlayan sanayimizin, ölçek ekonomisine uygun, kapasite artışına imkân sağlayacak yeni yatırım alanlarıyla desteklenmesi, ‘Türkiye Yüzyılı’nı çok daha parlak bir geleceğe taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.
“KOBİ’lerin yatırım iştahı yüksek”
Yeni ekonomideki dönüşüm sürecinin işletmelerin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’ler için daha fazla zorluklar içerdiğini kaydeden Başkan Burkay, Bursa’da OSB dışındaki plansız sanayi alanlarında 8 binden fazla işletmenin faaliyet gösterdiğinin bilgisini verdi. “Bursa gibi üretim merkezi bir kentte şehir içinde sıkışıp kalan üretim tesislerinin düzenli sanayi bölgelerine taşınması, gerek kentimiz gerekse de ülkemiz için stratejik nitelikte bir adım olacaktır” diyen Başkan Burkay, Bursa’da farklı sektörlerde binlerce işletmenin yatırım yapmak ve mevcut kapasitelerini genişletmek için yeni alanlara ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.
“Bursa’nın cazibe merkezi kimliği güçlenecek”
BTSO liderliğinde hayata geçen projelerin, Bursa iş dünyasının katma değerli üretim, dijital ve yeşil dönüşüm ile odağında ileri teknoloji olan savunma ve havacılık sektörlerinde rehberlik ettiğini ifade eden İbrahim Burkay, şöyle devam etti: “BTSO MESYEB ve BUTGEM gibi örnek projeler de sektörlerimizin nitelikli istihdam ihtiyacına çözüm üretiyor. İmalat sanayinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli firmalarımızın faaliyetlerini planlı sanayi alanlarında sürdürebilmelerine olanak sağlamak amacıyla KOBİ OSB ile modern altyapısı, depolama alanları ve güçlü ticaret ağıyla entegre Lojistik Merkezlerimiz için de çalışmalarımızı hızlandırdık. Tarih boyunca üretimin ve ticaretin başkenti olmayı başaran Bursa, ülkemizin ikinci yüzyılının da en önemli aktörleri arasında yer bulacak.”