Ant Lojistik, bitmiş araç lojistiği alanında faaliyet gösteriyor. Mercedes, Hyundai, Honda gibi markalarla çalışan şirket müşterilerine limandan bayiye gidene kadar gümrüklü/ gümrüksüz stoklama, PDI, parsiyel veya komple taşımacılık hizmetleri veriyor. Şirketin 275 özmal oto taşıyıcı aracı ve 6 bin adetlik depolama aracı bulunuyor.
Ciroda %120 artış bekliyor
Can Eker, pandemiden başlayarak otomobil sektöründe yaşanan üretim sorunları ve aynı zamanda araca karşı başlayan büyük taleple 2023 yılını hem yurtiçi hem yurtdışında çok hareketli bir yıl geçirdiklerimi ifade etti. Şirket, 2023’ü dolar bazlı yüzde 120 büyüme ile kapatmayı hedeflediklerini söyledi.
En genç filoya sahibiz
Ant Lojistik, bu yıl yeni yatırımlara imza attı. Can Eker, “Araç parkımıza 75 adet araç yatırım yaparak sektörde Türkiye’nin en genç araç filosuna sahip şirket haline geldik” dedi. Şirketin bu yıl aynı zamanda zamanda özmal araç lojistik merkezini ve teknik servisini açtı. Şirketin 2024 yılına yönelik yeni yatırım planlarını, projelerini ve büyüme hedeflerini açıklayan Can Eker, şunları kaydetti: “Son aylarda yaşanan piyasa koşullarından dolayı 2024’te sektörde bir miktar düşüş olacağını düşünüyoruz fakat filomuzu genç tutabilmek adına araç yatırımlarına devam etmeyi planlıyoruz. Satışlarda yaşanabilecek düşüşlere karşı depo ve antrepo yatırımlarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Şirket araçlarını elektrikli yaptı
Teknoloji ve sürdürülebilirlik konularına şirket olarak çok önem verdiklerinin altını çizen Eker, şu bilgileri verdi: “Özellikle kağıt kullanımızı azaltmak için süreçlerimizin hepsini dijital ortamlara aktardık. 2024’te teslimatlarımızı ve hasar kontrolünü tamamen dijital ortamlarda takip etmeyi planlıyoruz. Şirket araçlarımızı elektrikli araçlara geçiriyoruz. Elektrikli TIR’la ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
“Yükseklik ve uzunluk sınırları gözden geçirilmeli”
Sektörde yaşanan sıkıntılara değinen Can Eker, “Biz araçlarımızı yüklediğimiz zaman uymamız gereken uzunluk ve yükseklik sınırlarımız var. Bu kontroller Türkiye’nin her yerinde standard olarak aynı şekilde yapılmıyor. Bu haksız rekabete yol açıyor. Yükseklik ve uzunluk sınırlarının tekrar gözden geçirilerek tüm noktalarda eşit uygulanması gerekiyor”