DUYGU GÖKSU/DENİZLİ
Denizli Serbest Bölgesi’nin işletme hakkını 2023’ün aralık ayında DENSER’den devralan DENSEB (Denizli Serbest Bölge Kurucusu ve İşleticisi A.Ş.), bölgenin büyümesini hızlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. DENSEB, halihazırda 43 kullanıcının olduğu bölgede, bu rakamı 2025 yılı sonuna kadar 100’ün üzerine taşımayı hedefliyor.
DENSEB’in sermayesinin yüzde 85’inin MESBAŞ’a (Mersin Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.), yüzde 15’in Ceynak Yatırım Holding A.Ş.’e ait olduğunu dile getiren Genel Müdür Tamer Güneş, 2025 yılında yatırım programının ilk etabı olan 27 bin metrekarelik kapalı alan inşaatını tamamlayarak kullanıcıların hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirterek, “Denizli’de faaliyet gösteren serbest bölgenin amacına uygun ve büyüme odaklı vizyonunu Denizli ve bölgedeki diğer illerde faaliyet gösteren iş insanlarına anlatarak planladığımız büyümeyi birlikte hayata geçireceğiz.” dedi.
Bölgenin, ulaşım imkanları ile ihracatçılar için elverişli bir konumda bulunduğunu dile getiren Güneş, “Denizli Çardak Havaalanı’na mesafemiz 2,5 kilometre, Denizli – İzmir demiryoluna 5 kilometre, Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ne 2,5 kilometre, İzmir Limanı’na 282 kilometre, Antalya Limanı’na da 200 kilometre uzaklıktayız. Denizli İzmir Otoyolu’nun 2024 yılında hizmete girmesiyle birlikte ulaşım çok daha hızlandı.” diye konuştu.
“İlk etapta 100’ün üzerinde kullanıcı hedefliyoruz”
538 bin 285 metrekare alan üzerine kurulu olan Denizli Serbest Bölgesi’nde 43 ruhsatlı kullanıcı olduğunu aktaran Güneş, “Bölgede 300 kişilik istihdam sağlanıyor. DENSEB olarak bundan sonraki süreçte iş insanlarının bölgemizi tercih etmeleri için ve kullanıcıların desteklenmesi amacıyla yeni bina yatırımlarını biz yapıyoruz. Bu da iş insanlarını arsa alım ve üzerine inşa edecekleri bina maliyetlerinden kurtaracak, inşa ettiğimiz fabrika ve tesisleri kiralayan yatırımcılar sermayelerini sadece ticari faaliyetlerine yoğunlaştırabilecekler.” dedi.
Ayrıca, kullanıcı firmalara yükleme boşaltma hizmetlerinde hamaliye ve forklift desteği verdiklerini anlatan Güneş, “Halihazırda bulunan 220 bin metrekarelik parselimize inşa edeceğimiz binaların tamamlanmasını takiben, bölgemize yeni yatırımcıların gelmesiyle birlikte bölgemizdeki kullanıcı sayısının ilk etapta 100’ün üzerine çıkmasını planlıyoruz.” diye konuştu.
Faaliyet gösteren firmaların çeşitliliğinin artarak devam ettiğini söyleyen Güneş, “Bölgemizde, tekstil, kablo, mermer, yalıtım, tarım, yazılım, metal ve enerji sektöründe hizmet veren firmalar faaliyet gösteriyor. 2024 yılını 87 milyon 40 bin dolarlık bir ticaret hacmi ile kapattık. 2025’te yatırım programımızın ilk etabı olan 27 bin metrekarelik kapalı alan inşaatımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Alt yapı yatırımlarımız ve çevre düzenleme faaliyetlerimiz de devam ediyor. Denizli Serbest Bölgesi’nin büyümesi, ihracatın artmasını, istihdamın artmasını ve bölgede faaliyet gösteren ihracatçıların uluslararası pazarlarda rekabet edebilme gücünün artmasını sağlayacak.” ifadelerini kullandı.