Hızlı tüketim ürünleri sektöründe faaliyet gösteren ve dünya çapında 8 ülkede 21 üretim tesisi bulunan Hayat, bugün bünyesinde yer alan 16 markayla 100’den fazla ülkede milyonlarca tüketiciye dokunan bir şirket. “Hayata İyi Bakarız” teması üzerine dayandırdığı sürdürülebilirlik vizyonuyla iyiliğin nesilden nesle taşınabilmesi için uzun vadeli projeler gerçekleştiren Hayat’ın Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Aydın, “Hayat olarak biz kadına, çocuğa ve topluma dokunan markalarımız ile sorumluluğumuzun farkındayız. Toplumsal ihtiyaçları esas alan konular bizim hem bugünümüzün hem de geleceğimizin daima önceliği” diye konuştu.
Dayanışma ve paylaşım zamanı
Önümüzdeki süreçte kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) çalışmalarını deprem felaketinin yaşandığı bölgenin rehabilitasyonuna yönlendireceklerini belirten Aydın, konuşmasını şöyle sürdürüyor.
“Dünya Kadınlar Günü’nün, bu yıl dünya genelindeki teması “eşitliği kucaklamak”. Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle yaşanan yıkım ve kayıplardan ötürü bu sene birbirimizi kucaklamaya ve yaralarımızın sarılması için bir arada olmaya kendimizi hem birey hem kurum olarak adadık. Dayanışma ve paylaşımın her zamankinden daha önemli olduğu bu günlerde, KSS çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde bölgenin rehabilitasyonuna yönlendireceğiz. Tüm çalışmalarda sürdürülebilirlik yine hep odağımızda olacak. 2023’te kadın başta olmak üzere üzere herkesin faydasına olacak çalışmalara odaklanacağımızı söyleyebiliriz.”
Kadın odaklı projelere yöneldi
Toplumsal ihtiyaç için birçok projeye imza attıklarını söyleyen Aysel Aydın, bu projelerden biri olan Molfix Hayat Bağım projesi ile Türkiye genelindeki hastanelerin “anne misafirhanelerinde” konaklayan anneler başta olmak üzere yeni doğum yapmış anneler ve anne adaylarına yönelik bilgi ve farkındalığı artırmayı amaçladıklarını belirtiyor. BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında, 3. Madde olan “Sağlıklı Bireyler” hedefiyle doğrudan ilişkili bu projeyle bugüne kadar 130 bin ebeveyne ulaştıklarına değinen Aydın, bir başka projeleri olan Kız Sözü Akademi’yle de kadınların; hedeflerini, hayallerini ve kendilerini keşfederek geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olduklarının altını çiziyor. Birlik ve dayanışmanın artıp güçlendikçe, toplumun da aynı doğrultuda güçlendiğinden hareketle Molped ‘Ped Kardeşliği’ projesini devreye aldıklarını anlatan Aydın, “Getir işbirliği Konuşmamız Gerek Derneği aracılığıyla dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve pede erişimde zorluk çeken kadınlara destek olduk” diye konuşuyor.