Fibabanka, Devlet Destekli Alacak Sigortası’nın (DDAS) KOBİ’lerin finansmanı için hayata geçirdiği DDAS Finansman ürünüyle bu çözümlerini güvence altına alıyor. Fibabanka DDAS kapsamında Özel Riskler Yönetim Merkezi (ÖRYM) ile yaptığı iş birliği kapsamında; KOBİ’lerin alacaklarını, finansmana ulaşmada bir teminat olarak kullanmasını sağlayarak finansmana erişmekte yaşanabilecek teminat sorunlarının da önüne geçmeyi hedefliyor.
2 pilot şubede uygulanmaya başladı
Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, “Fibabanka olarak tüm süreçlerimizi müşteri merkezli tasarlayarak her geçen gün geliştirdiğimiz farklı sektörlerdeki iş ortaklıklarımız ile birçok noktada KOBİ’lerimize finansal çözümler sunuyoruz. KOBİ’lerin krediye erişimini banka, faktoring, finansman şirketi gibi kuruluşlar nezdinde kolaylaştırmak hem kredi kullanan hem de kredi veren kuruluşların alacaklarını teminat altına almak üzere tasarlanan DDAS Finansman ürününü, 2 pilot şubemizde KOBİ müşterilerimize yönelik uygulamaya başladık. Bu sayede bankamızın finansal çözümlerini güvence altına alırken KOBİ’lerin yaşayabilecekleri teminat sorununu da ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.
Devlet Destekli Alacak Sigortası’nın hem ticari hem de finansman ürünü ile 18 milyar TL’lik ticaret hacmi sigortalanırken sigortadan yararlanan işletme sayısının 50 bine ulaştığını belirten Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, DDAS Finansman ile hem KOBİ’lerin hem de bankaların kazandığı bir ürün sunduklarını söyledi. Eren şöyle konuştu: “Ürünümüzle KOBİ’lerin alacaklarını finansmana erişimde daha güçlü bir teminat olarak kullanmasının önünü açmış oluyoruz. Eskiden KOBİ’nin banka veya finans kurumuna temlik ettiği fatura ödenmezse, banka KOBİ’den verdiği krediyi geri isteyebiliyordu. Dolayısıyla KOBİ için aslında riskli bir durumdu. Banka için de riskliydi. Nihayetinde banka da teminatsız kalabiliyor veya KOBİ ile ilişkileri bozulabiliyordu. Bu ürünle kredi karşısında teminat olarak alınan faturalar artık daha muteber bir teminat haline geliyor. KOBİ, ‘Bu fatura ödenmezse banka benim üzerime gelir mi?’ korkusunu yaşamadan kredisini alıp işinde kullanabiliyor. Dolayısıyla iki tarafın da faydasına bir ürün…”