Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler sonrası, afet bölgelerine yardım faaliyetleri hız kesmeden sürüyor. 7.7 ve 7.6’lık sarsıntılardan etkilenen illere gönderilen bağışlar, kuruluşların resmi hesapları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılıyor. Depremlerin ilk gününden itibaren gerçekleştirdikleri destek çalışmalarını yayımlayan kamu kurumları ve özel şirketler, aynı zamanda bölgelere olan yardımlarının devam edeceğini belirtiyor.
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Konya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası konteyner üretim ve temini ile ilgili çalışma başlattığını açıkladı. Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası üyelerine yardım çağrısında bulunulduğu bildirildi. Toplanan bağışlar ile deprem bölgesinde konteyner kent kurulacağı açıklandı. Konya’nın Hatay’a kuracağı Konteyner Kent için harekete geçen Konya Sanayi Odası, bir konteyner evin bedelinin 60 bin TL olduğunu, tefrişatının ise 30 bin TL olarak onaylandığını duyurdu. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan alınan fetvaya göre yapılacak yardımlar zekât olarak da kabul görüleceği söylendi.
KAGİDER
KAGİDER de depremin ilk anından itibaren hem diğer STK’larla hem de üyeleriyle iş birliği içinde deprem mağdurlarına yardımlarını ulaştırmaya devam ettiğini açıkladı. KAGİDER Başkanı Emine Erdem yürütülen çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Öncelikle KAGİDER, TURKONFED ve Habitat Derneği’nin inisiyatifi ile iş dünyasını harekete geçirmek için bir konsorsiyum oluşturduk. Bu konsorsiyuma SEDEFED, Arya Women, Endeavour Türkiye, İZSİAD, SKD, INGEV ve TAİDER dahil oldu. Yaptığımız toplantılarla ihtiyaçları tespit ederek üyelerimize çağrı yaptık ve eksikleri hızlıca tamamlayarak bölgeye ulaştırdık. KAGİDER üyelerinin katkılarıyla arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla jeneratör, arazi aracı, bu çalışmalarda kullanılacak araç, ekipman, operatör desteği, çadır, medikal malzeme, battaniye, yatak, yorgan, yastık, giyim, gıda malzemesi, yakacak ve soba başta olmak üzere birçok ihtiyaç malzemesini bölgeye ulaştırdık. Bu ne yazık ki uzun bir süreç. Deprem maalesef Türkiye ekonomisini de çok derinden etkiledi. Tekrar toparlamamız için çok çalışmamız gerekiyor. Özellikle kadınları tekrar ayağa kaldırmak, iş hayatına dahil etmek için hepimize çok iş düşüyor.”
HAYAT HOLDİNG
Hayat Holding, deprem bölgelerine yönelik gerçekleştirilen destek çalışmalarını duyurdu. Şirket konuya ilişkin paylaştığı açıklamada, “Afetten etkilenen illerimizdeki halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması için 100 milyon TL nakdi bağışta bulunduk. Yanı sıra Molfix markamızla 5.5 milyon adet bebek bezi ve 8.6 milyon yaprak ıslak mendil, Molped markamızla 1.5 milyon adet hijyenik ped, Evony yetişkin bezi, maske, dezenfektan, ıslak mendil, Bingo markamızla çamaşır suyu, Papia, Familia, Focus gibi kağıt kategorisi markalarımızla ise tuvalet kağıdı, kağıt havlu gibi temel hijyen ürünlerini bölgeye sevk ettik. Tüm dünyadan çalışma arkadaşlarımızın gönüllülük esasıyla topladığı yardımları deprem bölgesine ulaştırdık.” İfadelerini kullandı.
İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER
İş Yatırım Menkul Değerler AŞ, tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamada, ‘’Yönetim kurulumuz tarafından Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilimizi yıkıcı bir şekilde etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlarımıza destek olunmasına ve ilgili bölgelerde ortaya çıkan ihtiyaçların teminine yönelik olarak, AFAD’a 55 milyon TL tutarında bağış yapılmasına, söz konusu bağışın yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına karar verilmiştir.’’ denildi.
İZOCAM
Yalıtım üreticisi İzocam, depremlerin ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda afet bölgelerindeki zorlu hava koşullarına dikkat çeken İzocam, evleri yıkılmış veya hasar gören vatandaşlarımızın barınmaları için kurulan çadırkentlerde kullanılmak üzere yüksek mukavemetli ısı yalıtım malzemelerinin sevkiyatına başladıklarını açıkladı. İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, yayınladığı başsağlığı mesajında şu açıklamalarda bulundu: “İzocam olarak, depremin ilk saatlerinden itibaren yıkıma uğrayan 10 ilimize destek olmak amacıyla afet bölgesindeyiz. Geliştirdiğimiz Acil Destek Planı çerçevesinde, tesislerimizde yardım malzemelerinin ve desteklerin koordine edilmesi amacıyla özel ekipler oluşturduk. Yaşadığımız bu büyük afette, depremzedelerimizin afetin sonuçlarıyla birlikte zorlu hava koşullarıyla da mücadele ediyor oluşu, hassasiyetle yaklaştığımız konuların başında geliyor. Kurulan çadırkentlerimizin yalıtımının sağlanması evleri zarar gören vatandaşlarımızın sağlığı açısından öncelikli ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Bizler de yalıtım sanayi olarak üretim gücümüzü kullanarak bölgeye her türlü desteğe hazırız. Çadırkentlerin zeminlerinin ısı yalıtımını sağlamak amacıyla yüksek mukavemetli Foamboard levhalarımızı İzoder ve kamu kurumlarıyla eşgüdüm içinde ihtiyaç duyulan adreslere gönderiyoruz. İlk etapta Kahramanmaraş ve Gaziantep’te kurulan çadırkentlerde kullanılmak üzere yüksek mukavemetli ısı yalıtım malzemelerimizi afet bölgesine ulaştırdık. İlerleyen günlerde diğer ihtiyaç duyulan bölgeler için de planlamalarımızı yapıyoruz. Şimdi dayanışma zamanı, yaralarımızı hep birlikte saracağımıza inancımız tam. Ülkemize tekrar geçmiş olsun.”
NESTLE
Nestle Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği kapsamında ayni ve nakdi yardımlarını sürdürdüğünü duyurdu. Nestle Türkiye’den yapılan açıklamada, şirket afet bölgesine ilk andan itibaren Kızılay, AFAD, AKUT, AHBAP, SUDER, dernek ve belediyeler olmak üzere 30 kurum aracılığıyla ayni ve nakdi bağışlarını gerçekleştiriyor. Şirketin, 50 TIR’a yakın suyu, 100 ton bebek mamasını, medikal beslenme ve diğer gıda ürünlerini, hayvanlar için 20 ton evcil hayvan maması ürününü bölgeye iletmeye devam ettiği aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “İlk yardım, kurtarma ve medikal uzmanlığa sahip çalışanları bölgede gönüllü, Nestle de onları destekliyor. Nestle grubu dünyada 300 bine yakın çalışanına ilettiği bir bağış kampanyası başlattı. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ile başlatılan kampanya ile tüm çalışan bağışları şirket tarafından ikiye katlanacak. Nestle, ihtiyaçlar doğrultusunda desteklerini sürdürecek.”
TOYOTA
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, deprem bölgesindeki vatandaşların barınmasına destek sağlamak üzere, prefabrik ev ve yaşam alanları oluşturulacak proje kapsamında toplanan 1,9 milyon doları kullanmaya başlayacaklarını duyurdu. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin depremin hemen ardından arama kurtarma operasyonlarında görev almak üzere 51 kişiden oluşan afet müdahale ekiplerini görevlendirdiği ve bu ekiplerin Hatay’da 19 kişiyi kurtardığı aktarılan açıklamada, “Bölgeye gönderdiğimiz araçlarla depremzedelerin Sakarya’daki fabrikamızda bulunan misafirhanemize transferini sağladık. Böylece toplam 33 kişi güvenli bir barınma ve yaşam alanına kavuşmuş oldu. Adıyaman ve Elbistan’a 5 TIR yardım malzemesi ulaştırdık.” denildi. Bunların yanı sıra deprem bölgesindeki vatandaşlar için barınma konusunda destek sağlamak üzere, prefabrik ev ve yaşam alanları oluşturacakları projeye Toyota Japonya, Toyota Avrupa, Toyota Finansal Hizmetler’in 750 bin dolar katkıda bulunduğu bildirildi.
GÜLER YATIRIM HOLDİNG
Güler Yatırım Holding ailesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelere yönetim kurulu kararlarıyla bağış yapıldığını açıkladı. Bilgilendirme metninde şu ifadelere yer verildi: “Türk Kızılay ve AFAD’a nakdi/ayni veya depremden etkilenen illerimizin valiliklerinin yönlendirmesi çerçevesinde nakdi/ayni olarak yapılmak üzere şirketimiz Güler Yatırım Holding A.Ş. ve grup şirketleri olarak; Güler Yatırım Holding A.Ş. tarafından 1.500.000 TL, A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından 6.000.000 TL, RTA Laboratuvarları tarafından 1.500.000 TL, Pardus GSYO tarafından 1.000.000 TL, olmak üzere, grubumuz tarafından toplam 10 milyon TL tutarında nakdi veya ayni bağışta bulunulmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda, 25 adet konteynerin bölgedeki kurulumunu tamamlamak için çalışmalarımızı hızlıca sürdürüyoruz. Ayrıca, diğer ihtiyaçlar kapsamında yine Kızılay’a 2 buçuk milyon lira değerinde gıda yardımı desteğinde bulunduk. RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Malatya’da bulunan üretim tesisi ise bölgeye ulaşan yardımların dağıtılması amacıyla lojistik merkezi olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na tarafımızca tahsis edilmiştir.”
SERVIER GRUP
Fransa merkezli Servier Grup, depremzedelere destek olmak amacıyla uluslararası bir dayanışma fonu oluşturulduğunu açıkladı. Depremin ilk gününden bu yana Sağlık Bakanlığı ile irtibat halinde olan Servier Türkiye, bölgeye 44 bin kutu ilaç bağışı yapacağını bildirdi. Ayrıca Grup iştiraki olan Mécénat Servier Yardım Fonu aracılığıyla depremzedeler için 500 bin Euro bağışta bulunuyor. Dünya çapında çalışan sayıları 22 bine yaklaşan Servier Grup, tüm Servier çalışanlarının katılımı için ayrı bir dayanışma fonu kurarak, Mécénat Servier Yardım Fonu’nun da çalışanların bağışta bulunduğu kadar ek bağış yapacağını duyurdu.
SENDEO
Sendeo, Koç Topluluğu ile birlikte AFAD ve Kızılay gibi kurumların paylaştığı ihtiyaç listelerini koordineli bir şekilde deprem bölgesine ulaştırmak ve bölgede dağıtımını yapmak için var çalışmalar gerçekleştirdiğini bildirdi. Çalışanlarının ve Koç Topluluğu şirketlerinin güncel ihtiyaç listelerini takip ederek hazırladıkları paketleri ve N11 üzerinden yapılan yardımları ise ücretsiz olarak afet bölgesine ulaştırdığını duyurdu.
GOODYEAR
Goodyear Lastikleri, depremden etkilenen bölgelere bağışlanan yardım miktarını açıkladı. Şirket tarafından yapılan bilgilendirmede, “Yönetim Kurulu’nun 15 Şubat 2023 tarihli kararıyla; Sermaye Piyasası Kurulu’nun 9 Şubat 2023 tarih ve 8/174 sayılı Kararına istinaden 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Kilis, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana illerini etkileyen depremler nedeniyle Ahbap Derneği’ne 100 bin dolar bağış yapılmasına karar verilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.
PAKUN
Un üreticilerinden Pakun, depremlerden etkilenen vatandaşlara destek olmaya devam ettiğini bildirdi. Felaketin yaralarını sarmak ve ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşmak üzere depremlerin meydana geldiği ilk andan itibaren kapsamlı bir çalışma yürüten Pakun, şu ana kadar 1 milyon 300 bin roll ekmek yapımında kullanılan un tırlarını Samsun Merkez fabrikasından bölgeye sevk ettiğini açıkladı. Ayrıca Bafra Hasan Çakın Meslek Lisesi ekmek üretim atölyesine 100 çuval un gönderildiği belirtildi. Pakun, Bafra Ticaret Borsası’na yapmış olduğu nakdi yardımın yanı sıra bölgedeki sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ederek AFAD aracılığıyla depremzedelerimize powerbank yardımında bulundu. Ayrıca, yardım malzemelerinin taşınması için çeşitli kamu kuruluşlarına 10 bin adet ambalaj desteği verdi. Hali hazırda afet bölgelerindeki ihtiyaçları yakından takip eden Pakun ayrıca içerisinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu 1 TIR kumanya ile 250 çuval unu da Çorlu Fabrikası’ndan ivedilikle bölgeye ulaştırdı. Pakun afette evlerini kaybeden depremzede vatandaşlarımızı da unutmadı. Resmi kurumlarla koordineli bir şekilde çalışarak 10 depremzede ailenin 6 ay boyunca barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılayacağını duyurdu.
GENÇPA
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıcı etki yaratan deprem felaketinin ardından Gençpa, etkilenen bölgelerdeki afetzedelerin ihtiyaçları için yardım kampanyası başlattığını açıkladı. Bu kapsamda ayni ve nakdi yardımlarına devam eden Gençpa, aynı zamanda istihdam önceliğini 10 ile vererek bünyesindeki her türlü yazılım ve teknolojiyi de bölge için ücretsiz seferber edecek. Türkiye’yi derinden sarsan depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunan Gençpa Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Kayacan, “Yaşamını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Acımız çok büyük olsa da bu zor günleri dayanışma içerisinde atlatacağımıza inanıyoruz. Gençpa olarak tüm bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olacak ve desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
ODAŞ
Odaş, depremin ilk günlerinde barınma amaçlı 14 konteyner, yatak, battaniye yardımında bulunulduğunu açıkladı. Gıda ve erzak için 100 ton kuru gıda ve hijyen malzemesi sevkiyatı gerçekleştirildiği bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları için 2 ayrı ekipten oluşan 30 tahlisiye uzmanı madencinin Afşin Kahramanmaraş’a ve 70 tahlisiye uzmanı madencinin Hatay’a hızlıca ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına destek olduğu ve birçok kişinin enkaz altından çıkarılmasının sağlandığı duyuruldu. Odaş, deprem bölgesinde; 7 ekskavatör, 20 teknik personel, 1 ambulans, 2 sağlık görevlimiz çalışmalara destek verdi. Ayrıca 60 ton Kahramanmaraş, 60 ton Adıyaman olmak üzere toplamda 120 ton kömür yardımı yapıldı.
ROCA
Roca, deprem bölgesindeki hijyen aciliyetine çözüm sunmak amacıyla bölgeye hijyen kitleri gönderdiğini duyurdu. Bebek ve kadın hijyen ürünleri, çamaşır ve bulaşık deterjanları, çöp toplama malzemeleri, sabun, diş bakım ürünleri gibi farklı kişisel bakım ürünlerini içeren hijyen kitleri, AFAD koordinasyonu ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı.
BANVİT
Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii AŞ, deprem bölgesine 6 tonun üzerinde gıda yardımı yapıldığını bildirdi. Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle, 15 Şubat 2023 tarihine kadar şirket ürünlerinden, deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere, 5 ton Türk Kızılay’a ve 1,1 ton Mutfak Sanatları Akademisine (MSA) gıda yardımı gönderildiği açıklandı.
SAYA GRUP
Saya Grup şirketleri, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrası bölge için fon ayırdığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Saya Grup şirketleri Folkart, Humanis, Volt Motor, Volt Redüktör, Volt Teknoloji ve Livamine deprem illerinin ve depremzedelerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 30 milyon TL’lik fon ayırdı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Folkart, kendisine ait iş makinelerini, jeneratörlerini, arama kurtarmada kullanmaya uygun inşaat aletlerini, AFAD organizasyonu ile deprem illerinde kullanılmak üzere bölgelere yönlendirmiştir. Yine Folkart çalışanlarımızdan ve paydaşlarımızdan oluşan 50 kişilik eğitimli, sertifikalı, uzman bir ekip, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere bölgeye yönlendirilmiştir. İlaç fabrikası ve sağlık markamız Humanis ise Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde bölgenin ihtiyaçlarına destek vermeyi sürdürmektedir.”
PARK ELEKTRİK
Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Ülkece yürüttüğümüz seferberlik çalışmalarına destek olmak amacıyla, Şirket olarak ayrıca T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) başlattığı yardım kampanyasına 250 bin TL nakdi bağış yapılmasına karar verilmiştir.” denildi.
ÖZERDEN PLASTİK
Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) başlattığı yardım kampanyasına 1 milyon TL bağış yapılması kararı aldı.
FUZUL
Fuzul, depremin ilk gününden bugüne kadar afet bölgesi için yaptığı nakdi ve ayni yardım tutarının 5 milyon lirayı aştığını açıkladı. Ayrıca Kızılay ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da bin vatandaşın günlük 3 öğün sıcak yemek ihtiyacını sağladığı bildirildi.
ETÜDER
ETÜDER, üye firmalarının bölgeye gönderdiği toplam yardım miktarının 250 TIR olduğunu ve desteklerin aralıksız devam edeceğini açıkladı. ETÜDER üyelerinin bölgede kurulan sahra mutfaklarına gıda desteği de sağladığını aktaran ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, bölgede mobil mutfakların depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren hızlıca kurulmaya başlandığını, bugün itibarıyla farklı şehirlerde kurulu 20-25 mutfağın gıda, içecek ve hijyen ihtiyaçlarının paydaş STK’ler tarafından karşılanmaya devam ettiğini bildirdi.
REİS GIDA: DESTEKLERİMİZİ ALTI AY DAHA SÜRDÜRECEĞİZ
Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis, EKONOMİ’ye yaptığı açıklamada, depremin ilk anından itibaren harekete geçtiklerini ve tırlarını yola çıkardıklarının söyledi. Deprem bölgesindeki trafik yoğunluğu nedeniyle, tırlarının ulaşamadığı bazı durumlarda ise Anadolu’daki tedarikçilerinden yardımların bölgeye ulaştırıldığını belirtti. Işılay Reis, “Reis Gıda olarak üretimde önceliğimizi bölgeye yapılacak yardımlar için belirledik. Yardım kuruluşları ve kamu kurumları ile koordinasyon içinde ürün tedariklerini gerçekleştirdik. İhtiyaçların en hızlı karşılanması amacıyla depremin yaşandığı bölgelere en yakın olan tedarikçilerimizden tırlarımız gönderildi. Merkez fabrikamızdan da temel gıda ürünleri ile birlikte diğer ihtiyaçların gönderimi de sağlandı. Sadece alanımız olan gıda yardımıyla kalmadık, Kızılay ve AFAD’a nakdi yardımların yanı sıra, battaniye ve ısıtıcılar başta olmak üzere diğer malzemeleri de bölgeye gönderdik. Şu anda kurulmuş olan sahra ve gezici mutfaklara bakliyat ürünlerimiz hız kesmeden gönderilmeye devam ediyor. TOBB’la sürekli istişare halindeyiz ve büyük bir coğrafyada olmasına rağmen bölgenin her yerine ulaşıyoruz. Ancak yardımların birkaç günle sınırlı kalmaması gerekiyor. Biz şirket olarak bu yardımları önümüzdeki 6 ay süreyle aynı şekilde devam ettireceğiz. Geride kimseyi aç ve açıkta bırakmamamız, Türkiye olarak kenetlenip yardımları sürdürmemiz gerek, bunun bilincindeyiz. Yardımların İnsani boyutunu artırmamız gerek. Bundan sonraki dönemde rehabilite sürecini tamamlamak ve bölge insanına iş imkanı oluşturmamız gerekiyor. Halkımızın bu zor koşulları en kısa sürede atlatabilmesi için kurum ve kuruluşlar ile etkin iletişimimiz ve iş birliklerimizi sürdürmekteyiz. İnşallah bu zor günleri atlatacağız ve yaralarımızı saracağız” ifadelerini kullandı.
PERAKENDECİLERDEN KAP AÇIKLAMASI
MAVİ GİYİM
Mavi, önümüzdeki dönemde 17 mağaza ve 6 satış noktasının en az 2 ay süreyle kapalı kalmaya devam edeceğini açıkladı. Bu mağaza ve toptan satış noktalarının Türkiye satış gelirlerinin yaklaşık yüzde 4,3’ünü oluşturduğu bildirildi.
MİGROS
Migros Zincir Marketler, yaşanan depremin hasarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Bilgilendirme metninde, “Halka açık bir şirket olmanın gereği olarak ve paydaşlarımızdan gelen sorulara yanıt vermek adına belirtmek isteriz ki, 31 Ocak 2023 itibarıyla ülke genelinde 2 bin 927 mağazası bulunan Şirketimizin depremden etkilenen 10 ilimizde tamamı kiralık ve sigortalı olan 228 mağazası bulunmaktadır. Mevcut durumda bunların 66’sının kullanılamaz durumda olduklarını değerlendiriyoruz“ ifadeleri kullanıldı.
BİM
BİM, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 23 çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu. Firma tarafından yapılan açıklamada, “Depremde hasar görmüş ve kalıcı olarak kapalı kalacak mağaza sayımızın yaklaşık 250 olacağı tahmin edilmektedir. Ancak, yapılacak detaylı teknik incelemeler neticesinde bu sayıda değişiklik olabilecektir. Malatya bölge deposu da kısmi hasardan dolayı lojistik faaliyetleri geçici olarak diğer bölge depolarına kaydırılmıştır.” denildi.