Koçfinans, geleceğin kadın mühendislerinin gelişimine, “Koçfinans Turuncu Kanatlar İyilik Hareketi” çatısı altında konumlanan Mentorluk Programı ve Burs Programı ile katkı sağlayacak.
Koçfinans Genel Müdürü Y. Pınar Kitapçı, “Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda, teknoloji ve inovasyon alanında açıkladığı toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri kapsamında önemli bir adım atıyoruz” dedi.
Koçfinans’ın, sivil toplum kuruluşları ve Anadolu’daki üniversiteler ile işbirliği yaparak inovasyon dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliği taahhüdünü hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kitapçı, “Bu çalışmalar kapsamında teknoloji alanında kadın çalışan sayısını artırmak için Anadolu’daki üniversitelerin mühendislik ve fen fakültelerinde öğrenim gören, teknoloji ve inovasyon alanında çalışmak isteyen genç kadınların yolunu açmak, onları profesyonel hayata donanımlı bir şekilde hazırlamak için Mentorluk Programı’nı hayata geçirdik” diye konuştu.
Kitapçı, taahhütlerin ana aksiyonlarından biri olarak Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile mühendislik ve fen fakültelerinde öğrenim gören genç kadınları teknoloji sektöründe çalışmaya teşvik etmek için burs desteği de verildiğini sözlerine ekledi.
Geçen ay başlayan Mentorluk Programı kapsamında; ilk olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin mühendislik ve fen fakültelerinde eğitim gören, başarılı ve kariyer gelişimine açık 33 öğrenci, Koçfinans takımının oluşturduğu 11 kişilik mentorluk ekibinden 1 akademik yıl boyunca mentorluk desteği alacak.