MURAT KÜÇÜK
Demir çelik sektörünün endüstriyel, hijyenik ve enstrümantasyon paslanmaz ürün grupları kolunda, 40 yıldan fazladır faaliyet gösteren Borşen, yıllık 15 bin ton paslanmaz çelik boru imalat kapasitesi ile 20 bin çeşit paslanmaz çelik bağlantı elemanını stoklarında tutarak farklı endüstrilerden gelen ihtiyaçlara cevap veriyor.
170 kişiyi aşan ekiple Türkiye’nin tamamına hizmet verdiklerini dile getiren Borşen Genel Müdürü Sercan Ketenci, Orta Doğu ve yakın Avrupa’da da etkin bir pazarlama faaliyeti yürüterek talepleri karşıladıklarını söyledi. 2024 yılının Türkiye pazarı özelinde değerlendirildiğinde durgun olarak tanımlanabileceğini ifade eden Ketenci, “İçeride yaşadığımız durgunluğu ihracatla kompanse ederek bir önceki yıla göre satış tonajlarımızı artırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Yeni yatırım 2025 hedeflerine katkı sağlayacak
Daha iyi ve hızlı hizmet sunabilmek adına üretim ve operasyon süreçlerini lokasyon olarak da ayırdıklarını söyleyen Ketenci, “Merkez üssümüzün bulunduğu Dudullu OSB’de 21 bin metrekarelik yeni stok ve sevkiyat alanımız ile günlük araç çıkış kapasitemizi artırdık. Bu yatırım sayesinde müşterilerimiz süreçleri beklemeden, çok daha kısa sürede ürünlerini alıp çıkışlarını yapabiliyor. Yatırımımızdan ötürü olumlu geri dönüşler almaya başladık. Bu durumun 2025 yılı hedeflerimize olumlu şekilde yansıyacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
3 ayda bir karbon emisyonları ilgili taraflar ile paylaşılıyor
Sürdürülebilir sanayinin önemine dikkat çeken Borşen Genel Müdürü Sercan Ketenci, bu kapsamda aksiyonlar alarak geleceğin endüstrisini inşa etme yönünde adımlar attıklarını söyledi. “Borşen olarak çevreci ve sürdürülebilir üretime fazlasıyla önem veriyoruz” diyen Ketenci, yeşil enerji ve karbon emisyonu konusunda akredite denetim kuruluşlarından hizmet alarak karbon emisyonlarını üçer aylık periyotlarda hesaplattıklarını ve bunu da talep eden müşteri ve tedarikçiler ile paylaştıklarını dile getirdi.
Ketenci; yeşil dönüşüm, sıfır karbon ve temiz enerji gibi konulardaki çalışmalarını şu sözlerle açıkladı: “Türkiye’deki ilk ‘green energy’ sertifikalı paslanmaz çelik hammadde siparişini Finlandiyalı üretici Outokumpu firmasına verdik. Şirket araçlarımızı ve forkliftlerimizi elektrikliye çevirerek fosil yakıtları terk ettik. Şirket enerji tüketimini güneşten karşılayabilmek adına gerekli adımları da atmış bulunuyoruz. Paslanmazın kendisi %100 geri dönüşümlü bir malzeme olduğundan bu dönüşüme uygun şekilde üretilmesini de zaruri görüyoruz.”