Akbank Dönüşüm Akademisi, ekonominin itici gücü olan KOBİ’lerin dijital ve yeşil dönüşüm süreçlerine rehberlik etmeyi sürdürüyor. E-ticaret, dijitalleşme, yeşil dönüşüm, sürdürülebilir finansman, ihracat gibi farklı konularda düzenlenen eğitimlerin yanı sıra girişimci kadınlara özel olarak gerçekleştirilen programlar ile işletmelerin yeni fırsatlara uyumunu güçlendirerek yerel kalkınmaya ve kapsayıcı bir ekonomiye destek sunuyor.
2022’den bu yana toplamda 20 bine yakın KOBİ ve girişimciye ulaşan Akademi, 2024 yılında düzenlediği 17 farklı programla 3 binin üzerinde katılımcıya destek sağladı. Aynı zamanda Akbank Dönüşüm Akademisi çatısı altında yıl boyunca tüm KOBİ’lerin katılımına açık pazarlama ve girişimci etkinliklerinden atölye çalışmalarına dek pek çok çalışma gerçekleştirildi. Banka, bu hizmetlerini güçlendirerek 2025 yılında da KOBİ’lere özel programlar geliştirmeyi ve sunmayı sürdürecek.
Akbank Dönüşüm Akademisi çatısı altında gerçekleşen “İhracatta Sınırları Aş” programı Gaziantep, İzmir, Bursa, Ankara, İstanbul ve Antalya’da düzenlendi.
KOBİ’lerin dijitalleşmesini odağına alan “E-KOBİ: İhracatta Dijitalleşme” programı ise Ankara, Trabzon ve Adana’daki işletmelerle buluştu. İlgili bölgelerdeki ticaret ve sanayi odaları iş birliğiyle düzenlenen bu hibrit program, e-ticaret ve e-ihracatta güçlenmeyi hedefleyen KOBİ’lere önemli bir destek sundu.
Akbank Dönüşüm Akademisi’nin İstanbul Sanayi Odası’na bağlı İSO Akademi iş birliğiyle düzenlediği Sürdürülebilir Finans Mini MBA Programı ise, işletmelere finansal yönetim ve çevresel risk konularında yeni perspektifler kazandırdı. Program, sürdürülebilir finansman, proje finansmanı ve uluslararası mevzuat gibi konulara odaklanarak katılımcıların sürdürülebilir gelişim ve yeşil dönüşüm süreçlerini desteklemeyi hedefledi.
2024’te Turkish WIN iş birliği ile başlatılan ve bu sene ikincisinin yürütüldüğü Bin Yaprak Girişimci Mentörlük Programı 6 aylık program süresince 100 girişimci kadının mentörlük desteğinden faydalanmasını sağladı. Girişim Bankacılığı kapsamında bugüne kadar 24 iş birliği ile 30’un üzerinde etkinlikte toplam 7 program gerçekleşti. Binin üzerinde teknogirişim başvurusu ve 300’ün üzerinde program faydalanıcısı oldu. Aynı zamanda Sakarya’da düzenlenen Girişimci Kadın Programı, üç aylık eğitim süreci ve altı aylık mentörlük desteğiyle girişimci kadınlara iş dünyasında daha güçlü adımlar atmaları için rehberlik etti.