Ege Serbest Bölgesi’nde 1999 yılında kurulan Hugo Boss Tekstil Sanayi, İzmir’e yatırım yapmayı sürdürüyor. Hugo Boss Tekstil Sanayi, özellikle Avrupa pazarına yönelik tüm hazır giyim ürün gruplarında, Hugo Boss Grubu’nun ana üretim platformu konumunda bulunuyor. Üretim tesisi, erkek giyim, kadın giyim, spor giyim, gömlek ve penye gibi farklı ürün gruplarında üretim yapma becerisine sahip. 2022 yılının sonunda, 4,5 milyon Euro’luk yatırımla, 5 bin metrekarelik bir alanda devreye alınan ve kampüs içerisindeki dördüncü fabrika olma özelliği taşıyan penye fabrikasıyla birlikte bugüne geldiğimizde Hugo Boss Tekstil Sanayi yaklaşık 5 bin 200 çalışana ev sahipliği yapıyor.
Yatırımlarla ve büyüme yolculuğuyla ilgili konuşan Hugo Boss Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya, “Hugo Boss Grubu 1999 yılından bu yana İzmir’e aralıksız yatırım yapıyor. Yetenekli insan kaynağımız, endüstriyel bilgi birikimimiz ve dijital altyapımız sayesinde ürün portföyümüzü Hugo Boss Grubu’nun büyüme stratejisine paralel olarak sürekli genişletiyoruz. 2022 ve 2023 yıllarında her sene yaklaşık 1000 yeni çalışma arkadaşımızı ekibimize dahil ettik. Önümüzdeki yıl kuruluşumuzun 25’inci yılını kutlayacağız. Bize ayrıcalıklı bir çalışma ortamı sunan kampüsümüz ve çalışan memnuniyetini yaptığımız her şeyin merkezine koyan kurum kültürümüzle, bölgenin en cazip işverenlerinden biri olmaya ve bölgeye katma değer yaratmaya daha uzun yıllar devam etmeyi planlıyoruz” dedi.
Enerji tüketimini ve emisyonları azaltacak
Sürdürülebilirlik konusunu çevre ve toplum ekseninde yaptıkları çalışmalarla bütünsel bir şekilde her sene geliştirdiklerine dikkat çeken Kaya “Hugo Boss olarak, 2050 yılına kadar ‘net sıfır’ sera gazı emisyonuna ulaşmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, sadece kendi sorumluluk alanımızda değil, aynı zamanda tüm değer zinciri boyunca enerji tüketimini ve emisyonları azaltmayı amaçlıyoruz. Buna destek vermek için biz de İzmir’de güneş enerjisine yaptığımız toplam yatırımı 2023 yılında 1,5 milyon doların üzerine çıkardık ve üretim tesisimizde toplam kurulu gücü 2.566 kWp / 2190 kWac’ye yükselttik. Bu sayede fabrikamızdaki elektrik enerjisi ihtiyacımızın yüzde 25’ini kendi güneş enerjisi santrallerimizden karşılayabiliyoruz” diye konuştu.
Antakya’daki lise inşaatına yeniden başlıyor
Toplumsal alandaki sürdürülebilirlik çalışmalarından bir diğerini ise 2023 yılında yaşanan felaketinin ardından alan Hugo Boss Tekstil Hugo Boss Vakfı’yla yaptığı bağışla, 6 Şubat depremlerinde ağır Antakya’daki Ali Sayar ve Teknik Anadolu yeniden inşaatına Toplam 16 derslik planlanan meslek lisesinde, Hugo Boss Tekstil Sanayi tarafından uzun vadeli bir destek alacak hazır giyim/tekstil bölümünün olması da amaçlanıyor.
Kadınları meslek sahibi yapma projesi
Hugo Boss Tekstil Sanayi ayrıca 2009 yılından beri yürüttüğü ve Türkiye İş Kurulu (İŞKUR) iş birliğiyle hayata geçirdiği “Açık Kapı Projesi’yle de tekstil sektöründe deneyimi olmayan ancak bu mesleği öğrenmek isteyen kadınlara meslek sahibi olma imkanı sunuyor. 8 hafta süren eğitimler Hugo Boss Teknik Eğitim Merkezi’nde başlıyor ve Hugo Boss’un kendi eğitmenleri tarafından veriliyor. Eğitimin ilk haftalarında kursiyerler temel makine eğitimi alıyorlar. Ardından üretim hatlarında operasyon odaklı eğitimlere devam ediliyor. “Açık Kapı” projesiyle bugüne kadar yaklaşık 2 bin 600 kadın meslek sahibi olurken bunlardan 2 bin 17’si Hugo Boss Tekstil Sanayi’nde iş imkanı buldu.