ASELSAN’ın ortaklığı olan havacılık, savunma sanayii, sağlık alanlarında komuta kontrol, sanal gerçeklik vb. alanlarda ileri teknoloji yazılımlar üreten BİTES, harp alanındaki durumsal farkındalık, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerine odaklanacak. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle bir araya gelen Bİ- TES Genel Müdürü Uğur Coşkun, gelecekte etkisi artacak teknolojilere ağırlık verdiklerini belirterek, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, durumsal farkındalık, harp sahasında bilgiyi ve analizi artıracak nesnelerin interneti teknolojilerine yoğunlaştıklarını kaydetti. Harp sahasında bilgiye en hızlı erişim ve analiz ederek operasyon yapılmasının başarıyı artıracağını kaydeden Coşkun, yapay zeka algoritmalarıyla olası düşman harekatı tahmininin dahi gündemde olduğunu kaydetti.
Şirket olarak “Geleceğin Askeri: Askeri Taktik Operasyon Kiti-ATOK” projesini oluşturduklarını ve bunun tim içi komuta kontrol ve anlık istihbarat sistemi geliştirdiklerini ve bunun BMC’nin araçlarıyla seri üretime geçtiğini açıkladı. Bu proje ile sahadaki güvenlik güçlerinin saha hâkimiyetinin artırılması, zırhlı aracın içindeyken 360 derece çevresel farkındalık ve komuta kontrol sistemlerinin sağlandığını belirtti. Sanal Kum Sandığı (SKS) projesi ile artırılmış gerçeklik destekli olarak sahada harekât planlama imkânı sunulduğunu, 3 boyutlu hologramlar ile arazi ve arazi üzeri bilgi katmanlarının görselleştirilebildiğini açıkladı.
Simülasyon ve eğitim alanlarında BİTES’in önemli bilgi ve deneyim sahibi olduklarını kaydeden Coşkun, bu alanda KARMA adı verilen sistem ile çok farklı alanlarda eğitim modülleri oluşturulduğunu, ASELSAN SARP uzaktan komutalı silah sistemi için eğitim simülasyonu geliştirildiğini açıkladı.