Şirketlerin lojistikte rekabet avantajı kazanarak büyümesini amaçlayan OPLOG, sunduğu B2B, B2C, D2C ve omnichannel fulfillment hizmetleriyle 10 yıldır sektörde faaliyet gösteriyor. Bugün Türkiye, İngiltere, Amerika ve Almanya’daki depolarıyla yerli ve yabancı markalara hizmet veren şirket, üç kıtadaki operasyonlarıyla, globalleşme yolundaki hedeflerini emin adımlarla gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Kurdukları fulfillment ağı ile global bir müşteri portföyü elde etmekle kalmayıp Türkiye markalarının da yeni pazarlara açılmasına yardım ettiklerini söyleyen OPLOG Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu, şu örnekleri veriyor: “IAMNOTBASIC kurulduğu ilk gün itibarıyla bizimle olan değerli bir marka. Türkiye’deki başarılarının ardından Almanya’ya açılma kararı veren marka, OPLOG Almanya depomuzla bu yeni pazara girmeye hazırlanıyor. Kelebek ve Penelope Bedroom da OPLOG ile yabancı pazarlara açılan başarılı yerli markalarımızdan bazıları; onların operasyonları da İngiltere depomuzda yürütülüyor. Sektörde rekabet avantajı sağlayan tech-enabled logistics anlayışımızla daha nice markanın büyümesine yardımcı olmaya devam edeceğiz”.
On yıl önce, 2013’te, Bilkent Cyberpark’taki Teknokent’te kurulan OPLOG, sadece fulfillment hizmeti sunmuyor, teknoloji şirketi olarak da çalışmalarını sürdürüyor. Bu teknolojileri dünyanın dört bir yanındaki depolarında kullanan OPLOG, sadece Türkiye’de Sony, Rossmann, Tupperware ve Atomy gibi global markaların da bulunduğu 150’den fazla firmanın operasyonlarını yönetiyor. 2022’de Esas Private Equity’den aldığı 11 milyon yatırımın ardından global ağını genişleterek İngiltere, ABD ve Almanya’da da depolar kuran firma, geçen aylarda da İngiltere İş ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Birleşik Krallık’taki İçe Dönük Yatırım (Inward Investment) ve Doğrudan Yabancı Yatırım Programı’nın (FDI) ilgisini çekerek “Unicorn” adayı seçildi. Depo içi verimliliği yüzde 400 artıran depo robotu TARQAN ise yabancı basından ve Avrupalı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.
2024 için yeni robot hazırlığı
Türk mühendislerince yerli ve milli imkânlarla geliştirile TARQAN, 2024 yılında OPLOG depolarında çalışmaya başlayacak. Bu yöndeki geliştirmelere devam eden OPLOG, insanlarla beraber çalışacak, yeni bir otonom robot geliştirme hazırlığını da sürdürüyor. Önümüzdeki yıl boyunca globalleşme çalışmalarını daha da hızlandıracak olan OPLOG’un Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu hedeflerini, “Sadece depo ve hizmetlerimizle değil, teknolojiyi önceliklendiren anlayışımızla da dünya genelinde sektörümüzün öncüsü olmayı amaçlıyoruz. Depo içerisinde kullanılan yazılımlar ile mutlak hız ve kalite sağlayan depo otomasyon robotları da dahil, tüm teknolojileri kendi bünyemizde geliştirip kullanıyoruz. Kaynaklarımızı AR-GE ve teknolojiye aktarıyoruz. Çünkü gelecekte kendi teknolojisini geliştiren lojistik firmaları ayakta kalacak” diyerek anlatıyor.