İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)’in stratejik ortaklığında ve Orbit Consulting – Kipaş Holding iş birliğinde bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Sustainability Talks İstanbul bu yıl ‘Harekete Geç/Act Now’ temasıyla 3 Aralık’ta gerçekleşecek. Sektörün önde gelen liderlerini bir araya getirecek olan etkinlik, European İklim Paktı Elçisi Marwa Zamaray, Cardiff Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Karaosman, Urban Outfitters Satın Alma ve Kaynak Kıdemli Müdürü Cherie Nelson ve Lacoste Araştırma ve Geliştirme Yenilikleri Başkan Yardımcısı Patrick Vignal gibi isimleri ağırlayacak.
Öksüz: Sorumluluk ve zorunluluk olarak görüyoruz
Beşincisi düzenlenecek etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz; “Circular Textile Days gibi sektör liderlerini, yenilikçi girişimcileri, araştırmacıları ve çevreye duyarlı markaları bir araya getirerek tekstil sektörünün geleceğini sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi odaklı şekillendiren öncü bir etkinlikte, İTHİB olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin en büyük sektörlerinden biri olarak, sürdürülebilirlik adına yapabileceklerimizi, sektörümüzdeki sürdürülebilirlik çalışmaları ile nasıl fark yaratabileceğimizi biliyoruz. Bunları bir yük olarak değil, bir sorumluluk ve zorunluluk olarak görüyoruz. Büyüme hedefimizi sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmek 2021’den beri ana hedefimiz. Ülkemizin tekstil sektöründeki öncü kurumu İTHİB olarak, bu konularda üzerimize düşen görevleri hakkıyla yürüttüğümüze inanıyoruz” dedi.
“Tüm kesimler ortak hareket etmeli”
5 yıldır, Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunu en detaylı şekilde ele alan Sustainability Talks etkinliğinin başarıyla organize edildiğini kaydeden Ahmet Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çalışmalarımız sektörümüzde farkındalığı artırmak üzere sadece bir başlangıç. Döngüsel ekonomi yolculuğunda yürüteceğimiz birçok çalışmamız ve kat edeceğimiz yol bulunuyor. Önemle dikkat çekmek istediğim, büyük bir duyarlılıkla çıktığımız sürdürülebilirlik yolculuğunda tekstil sektörümüzü olumsuz etkileyen bir konu var. Biz, sektör olarak sürdürülebilirliğe bu kadar inanmış ve emek vermeye çalışırken, bu yolculukta sadece üreticilere yüklenilmesi, süreci son derece olumsuz etkiliyor. Bu konu sadece üreticilerin değil aynı zamanda tedarikçilerin, markaların, kamu, üniversite gibi tüm paydaşların ortak hareket etmesi gereken bir yolculuk. Tüm çalışmalarımıza birlikte karar vermeli, empati kurarak ortak yol haritası oluşturmalıyız. Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının devamlılığını sağlamak için çok daha kapsamlı, birbirini anlayan, çözüm odaklı iş birliklerine ve sürdürülebilirliği gerçekten destekleyen kararlara ihtiyaç duyuyoruz. Birlikte daha yeşil bir gelecek için çalışarak, herkesin katkısıyla sürdürülebilir başarıya ulaşabiliriz.”