Yıllık olarak 60 bin metrekare yün halı üretim kapasitesine sahip olan Akarsu Halı, woolandmorerugs markasıyla yeni pazarlara açılacak. Akarsu Halı firma sahibi İbrahim Akarsu, “Akarsu Halı, Manisa Demirci’de kurulmuştur. 2007 yılında 3 kişi ile başladığımız firmamız bugün 25 kişiye istihdam sağlamaktadır. Yıllık 60 bin metrekare yün halı kapasitemizin yanında 2022 yılından itibaren faaliyet gösteren iplik tesisimiz; yıllık 180 ton yün veya bambu halı ipliği üretim kapasitesine sahip. Firmamızın diğer birçok halı üreticisinden ayrılan en önemli özelliği yüzde 100 doğal hammaddeler ile üretim yapmasıdır” dedi. Ürettikleri ürünlerin el halısında uygulanan yıkama işlemine tabi tutulduğunu ifade eden Akarsu, “Böylelikle müşterilerimize ürünlerimizi kullanmaya başladıklarında üretimden kalan artıkları evlerine taşımamış olur” diye konuştu.
Akarsu Halı olarak kuruluş amaçlarının temelinde el halısına en yakın makine halısını üretmek olduğunu söyleyen Akarsu, “O yüzden iplik boyama metodumuz el halılarında geçmişten günümüze kadar süre gelen uygulama ile hazırlanıyor. Dokuma işleminden sonra el halısında uygulanan yıkama, çekim ve el tıraşı işlemleri ile yapılıyor. Böylece ürünlerimizin üretimini el halısına en yakın şekilde sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı. Üretimde yalnızca doğal ürünler kullandıklarına vurgu yapan Akarsu, “Bunları yün, pamuk ve bambu olarak sıralayabilirim. Nihai ürünlerimizi böylece birbirine benzemeyen eşsiz ürünler halinde piyasa sunuyoruz” dedi.
Piyasaya yeni ürünler sürmeye hazırlanıyor
Ar-Ge çalışmalarına ilk günün heyecanı ile devam ettiklerini ifade eden Akarsu, 2024 yılının ikinci çeyreğinde özel bir ürün ile piyasaya çıkmaya hazırladıklarını söyledi. Markalaşma çalışmalarına da hız verdiklerini kaydeden Akarsu, woolandmorerugs markasıyla pazarda büyümeyi hedeflediklerini belirterek, “Halı sektörünün en önemli özelliği Ar-Ge çalışmalarının hiçbir zaman durmamasıdır. Gerek renk gerek desen çalışmalarını ilk gün ki heyecanımızla yapmaya devam ediyoruz. 2024 yılının ikinci çeyreğinde bugüne kadar yün halı sektöründe yapılmamış yeni bir ürünü piyasaya sunmayı planlıyoruz. Akarsu Halı olarak bu yıl markalaşma çalışmalarımızı hızlandırdık. 2024 yılından ürettiğimiz ürünlerin niteliğine uygun olan woolandmorerugs ismi ile yolumuza devam etmeyi planlıyoruz. 2024 yılı içinde yeni pazar araştırmalarını tamamlamış olduğumuz kuzey ülkelerine de girmeyi de hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Bu yıl ülkemizde ilk defa düzenlenecek olan CFE Carpet & Flooring Fuarına katılmaktan oldukça mutlu olduklarını da aktaran Akarsu, şunları söyledi:” Yurtdışında düzenlenen fuarlara katılmamın zorluğu birçok katılımcı tarafından bilinmektedir. Ülkemiz, dünyada halı sektörünün en önemli üreticisi pozisyonunda olması nedeniyle bu büyüklükte bir fuar düzenlenmesi birçok ülkemizdeki üreticiyi mutlu etmiştir.”