DENİZLİ / EKONOMİ
Garanti BBVA ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) birlikte hayata geçirdiği Türkiye Kadın Girişimci Akademisi’nin yeni eğitim programının ilk ayağı, Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu iş birliği ile gerçekleştiriliyor.
Programın DTO Konferans Salonu’ndaki ilk eğitimi öncesinde konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, kadın girişimcilerin iş hayatında daha aktif yer almaları için var güçleriyle her türlü desteği verdiklerini söyleyerek, "Odamıza kayıtlı gerçek kişi firma sahibi kadın girişimcilerimizin sayısı 681’e ulaştı. Şirket yetkilisi kadın girişimci sayımız 2 bin 364; şirket ortağı kadın girişimci sayımız ise 3 bin 619 oldu. Bu sayıları daha da artırmak istiyoruz. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz. Toplumun temel taşı olarak gördüğümüz kadınlarımızın, iş dünyasının da ana aktörleri olması gerektiğini düşünüyoruz. Oda olarak bugüne kadar 140 farklı başlıkta gerçekleştirdiğimiz sektörel, mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerimizden 11 bin 500 vatandaşımız faydalandı. BÜYEM ile daha önce de yoğun bir katılımla Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Turizm Elçileri ve Kız kardeşim Projelerini de gerçekleştirmiştik. Bu yeni eğitimimiz ile de bu birlikteliği sürdürüyoruz" dedi.
“Size katma değer sağlamak istiyoruz”
Program kapsamındaki ilk eğitimi veren Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Proje Koordinatörü ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Soner Şahan ise, bugüne kadar 48 ilde eğitim projeleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bunların ikisinin Denizli’de olduğunu vurgulayan Şahan, “Denizli’yi ekip olarak çok seviyoruz. Denizli ile, sadece bu programla tanışmadık. Turizm sektörü ile şirketlerin orta ve üst düzey yöneticilerine yönelik eğitimlerimiz de oldu. Amacımız sizlere katma değer sağlamak. Bir adım daha ileri gitmeniz bizi mutlu ediyor. Bizler; deneyimli ve belli bir seviyeye gelmiş işletme doktorlarıyız. İşletmelerin başı ağrıyor hatta bazı işletmeler kanser olmuş ama doktora götürmüyorlar, oysaki götürmek lazım. Kendi kendimize sağdan soldan duyduğumuz kocakarı ilaçlarıyla, bu işletmeleri iyileştirme çalışmaları içerisine giriyoruz. Hatta bir de ‘Bana ne anlatabilir ki?’ mantığıyla hareket edip, çokbilmişlik taslıyoruz. Dost acı söyleyecek ama derdimiz sizleri bu konuda uyandırmak” dedi.