– Gastromasa Konferansı 13 Kasım’da İstanbul’da başlıyor
Türkiye ile dünya gastronomisi arasında köprü görevini sürdüren ve dünya gastronomi etkinlikleri içerisinde ilk iki sırada yer alan, bu yıl 9. kez düzenlenecek Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 13-14 Kasım tarihlerinde “Legacy & Menu-Miras Menü” teması çerçevesinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gastronomi tutkunlarını ağırlayacak.
Gastromasa’nın kurucusu Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen’in ev sahipliğinde gerçekleşecek IX. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda, Gastromasa Hospitality, Gastromasa Bar ve Gastromasa Pastry konseptlerinde sektöre yön veren dünyaca ünlü gastronomi profesyonelleri bir araya gelecek.
Dünyaca ünlü 60 şef ve pastry şef, barista, sommelier ve miksolojist; Türkiye’den konusunda uzman 250 profesyonel konuşmacı, turizm ve ağırlama sektörünün en önemli yatırımcıları, gastronomi profesyonelleri, genel müdürler, F&B müdürleri, satın alma müdürleri gibi sektörle ilgili birçok isim IX. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda yer alacaklar.
Quique Dacosta, Massimiliano Alajmo, Eneko Atxa, Paolo Casagrande, Sven Wassmer, Jean-Philippe Blondet, Viki Geunes, Emmanuel Pilon, Leonor Espinosa, Enrique Olvera, Antonio Bachour, Carlo Cracco, Andrea Aprea, Søren Selin, Junghyun Park, Paco Roncero, Pía León, Amaury Bouhours, James Knappett, Patrick Roger gibi dünyaca ünlü yıldız şefler ve pastry şefler, sommelierler ve miksolojistler, turizm ve ağırlama sektörünün en önemli yatırımcıları ve profesyonelleri, fikir önderleri, ulusal ve uluslararası markalar Gastromasa Konferansı’nda buluşacaklar.
Bu haberin ve köşemizdeki diğerler yazıların ayrıntıları için lütfen https://www.ekonomim.com/yasam-keyfi adresine geçiniz…
– Uluslararası Ankara Caz Festivali için geri sayım
“Caz Enerjisi” temasıyla bu yıl 28’incisi düzenlenecek olan festival, 20-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Caz Derneği tarafından düzenlenen festival, Ankara’nın farklı mekânlarında caz enerjisini Başkent’e yayacak. Konserler, söyleşiler ve ücretsiz sergi ve eğitim etkinlikleriyle Ankaralılara sanat ve müzikle dolu 10 gün yaşatacak festival, uluslararası misafirleri de ağırlayacak.
– Mireille Mathieu Türkiye’ye geliyor
Müzik tarihine damga vuran, klasik Fransız chanson tarzının en önemli temsilcilerinden Mireille Mathieu, Türk hayranlarıyla buluşacak. “La Paloma Adieu”, “Mon Crédo” ve “Une Histoire d’Amour” gibi unutulmaz eserleriyle tanınan Mathieu, 20 Şubat’ta İstanbul Volkswagen Arena’da, 22 Şubat’ta Ankara Congresium’da 60. Anniversary turnesi kapsamında sahne alacak. Bin 200’den fazla şarkıyı 11 dilde seslendiren sanatçı, dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerde güçlü vokali ve sahne performansıyla milyonlarca insanı etkiledi. “Edith Piaf’ın halefi” olarak anılan Fransız efsanesi, Eyfel Kulesi’nin 100. yıl kutlamasında La Marseillaise’i seslendirme onuruna da sahip olmuştu.
– IV. Murat Operası, yurt dışına çıkan ilk büyük opera oldu
Antalya Devlet Opera ve Balesi prodüksiyonuyla sahneye taşınan Okan Demiriş’in ‘IV. Murat’ operası, 2024 Türkiye Macaristan Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında tarihi Budapeşte Opera Binası’nda kapalı gişe olarak sahnelendi. Turan Oflazoğlu’nun librettosunu yazdığı ‘IV. Murat’ operasının rejisörlüğünü Haldun Özörten üstlendi.
2022 yılından itibaren Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen IV. Murat operasının Budapaşte performansını, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Macaristan Kültür Bakanlığı Hükümet Komiseri Petter Hoppal ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk birlikte izledi. Macaristan Devlet Operasında başarıyla sahnelenen sanatsal ve kültürel birikimimizin önemli bir yansıması olan eseri tüm seyirciler dakikalarca ayakta alkışladı.
– Türkiye’nin ilk sanal gerçeklik müzesi Müzeverse, UNIQ İstanbul’da açılıyor!
Türkiye’nin ilk özel sanal gerçeklik müzesi Müzeverse 19 Kasım’da UNIQ İstanbul’da açılıyor. Müze, en son sanal gerçeklik (VR) teknolojisini sürükleyici hikâye anlatımıyla birleştirerek, geleneksel müze deneyimini dönüştürmeye hazırlanıyor. Açılış gösterimi olan Piramitlere Yolculuk: Antik Mısır’ın Keşfi, ziyaretçileri 4.500 yıl öncesine götürerek Kral Khufu’nun cenaze törenine tanıklık etme ve Giza Platosu, Sfenks ve Büyük Piramit’in gizli alanlarını keşfetme fırsatı sunacak. Aynı anda 100 kişiye kadar ziyaretçiyi ağırlayabilme kapasitesine sahip Müzeverse, katılımcıları pasif izleyicilerden aktif tarih kaşiflerine dönüştürmeyi hedefliyor.
– TEMA Vakfı: Sağlıklı yaşam için sağlıklı topraklara ihtiyacımız var!
TEMA Vakfı, bu yıl 11-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Erozyonla Mücadele Haftası’nı “Sağlıklı Toprak, Sağlıklı Yaşam” sloganıyla karşılıyor. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Toprak, gezegenimizin yaşam kaynağı. Aldığımız her nefeste, tükettiğimiz gıdada ve içtiğimiz her yudum suda toprak var. Ancak erozyon, iklim krizi ve sürdürülebilir olmayan tarım uygulamaları nedeniyle topraklarımız büyük tehdit altında. Her yıl 642 milyon ton toprak erozyona uğruyor. Topraklarımızın sağlığını korumak bir tercih değil, hepimizin sorumluluğu” diyerek toprağın önemini vurguluyor.
Erozyonla Mücadele Haftası boyunca TEMA Vakfı tarafından çevrim içi seminerler, geleneksel Toprak Yürüyüşü, stant çalışmaları ve eğitim sunumları gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
– Ünlü 8 şef ile Beşiktaş’ta Boğaz manzaralı brunch deneyimi
Shangri-La Bosphorus, Istanbul, Shang Brunch etkinliğinin dördüncüsünü 17 Kasım Pazar günü yapacak. Bu özel brunch, Türk ve dünya mutfağından ünlü 8 şefin canlı istasyonlarında sunacakları imza yemekleri ile gerçekleştirilecek.