İZMİR/EKONOMİ
İş süreçlerinde verimlilik, çalışan bağlılığı ve inovasyon hedefleri doğrultusunda giderek daha fazla önem kazanan oyunlaştırma yaklaşımı, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile PMI Türkiye Şubesi iş birliğinde düzenlenen İş Hayatında Oyunlaştırma toplantısında ele alındı. EGİAD Dernek Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda, oyunlaştırmanın iş dünyasında dönüşüm yaratan stratejik etkileri, yatırım geri dönüşü potansiyeli ve yeni nesil liderlik anlayışıyla ilişkisi değerlendirildi. Küresel pazarda hızla büyüyen oyunlaştırma teknolojilerinin rekabet avantajı sağladığına dikkat çekilen etkinlikte, özellikle genç iş insanları için sunduğu fırsatlar öne çıkarıldı.
EGİAD Dernek Merkezi’nde, iş dünyasının genç liderlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, strateji geliştirmek, ekip ruhunu güçlendirmek ve bağlılık yaratmak için oyunlaştırmanın önemine dikkat çekti. Oyunlaştırmanın sadece eğlence meselesi değil, doğru kullanıldığında, iş yerini daha anlamlı, motive edici ve bağlılık yaratan bir yer haline getirdiğine dikkat çeken organizasyon, oyunlaştırılmış sistemler kullanan şirketlerde görevini başarıyla tamamlama oranının yüzde 34 oranında artırdığını, çalışanların ise işten memnuniyet oranını yüzde 22’ye kadar yükselttiğini ortaya koydu.
“Küresel oyunlaştırma pazarı 19,5 milyar dolara ulaşacak”
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı, iş dünyasında rekabetin giderek arttığı bu çağda, dikkat çekebilmek, ekipleri motive edebilmek ve müşteri bağlılığını artırabilmek için sıradışı yöntemlerin benimsenmesinin kaçınılmaz hâle geldiğini vurgulayarak, “Küresel oyunlaştırma pazarının 2025'te 19,42 milyar dolara ulaşacağı, 2030'da ise 92,5 milyar dolara kadar büyüyeceği öngörülüyor. Bu büyüme, oyunlaştırmanın geleneksel etkileşim stratejilerine kıyasla daha yüksek yatırım getirisi sağlamasından ve hemen her sektörde hızla benimsenmesinden kaynaklanıyor. Müşteri sadakati uzmanlarının yüzde 45’i, oyunlaştırmayı önümüzdeki 2-3 yıl için en etkili trend olarak görüyor. Araştırmalar, oyunlaştırmanın uzun vadeli etkileşim ve elde tutmada kilit rol oynadığını gösteriyor. Tüm bu veriler, oyunlaştırmanın sadece puanlar, rozetler ve lider tablolarından ibaret olmadığını; davranışları etkileyen, sadakati artıran ve dönüşümleri destekleyen güçlü bir strateji olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.” dedi.