Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başlatılan soruşturmalar kapsamında, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun da olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınması hakkında açıklamalarda bulundu.
Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle:
- Örgütlü suçlar soruşturma bürosunca yürütülen soruşturmada aralarında yine İBB Başkanın da bulunduğu 100 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.
- Terör suçları soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında gözaltı kararı bulunmaktadır.
- (Terör suçları soruşturması) Bu soruşturmada şüphelilerin terör örgütüne iştirak halinde yardım etme suçunu işledikleri iddiası bulunmaktadır.
- Örgütlü suçlar soruşturma bürosunca yürütülen soruşturmada aralarında yine İBB Başkanın da bulunduğu 100 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.
- Tarafsız ve bağımsız yargının gerçekleştirmekte olduğu soruşturmaları farklı taraflara çekmek, darbe gibi ifadelerle nitelendirmek son derece tehlikeli ve yanlıştır.
- Herkes bilmelidir ki hukuk devletinde suç işlendiğine dair bir iddia varsa savunmanın yapılacağı yer sokaklar değil yargı makamlarıdır.
- Yargının başlattığı soruşturma ve davaları Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirmek en hafif tabiriyle hadsizliktir, haddini bilmemektir.
- Adaletin tam ve eksiksiz tecellisi için süreci sükunetle takip etmek, verilecek kararı saygıyla karşılamak hepimizin ortak sorumluluğudur.