ANKARA/EKONOMİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 10 Mart-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yaptı.
Bayram öncesi ve sonrası 2 bin 477 işletmenin 63 bin 113 otobüs seferinin denetlendiğini belirten Uraloğlu, bu kapsamda fahiş fiyatlı bilet satışı yanı sıra korsan ve yetki belgesiz yolcu taşıma faaliyetlerinin denetlendiğini bildirdi.
Buna göre söz konusu işletmelere yönelik 8 bin 347 işlem sonucunda 37 milyon 400 bin 120 lira tutarında idari para cezası verildi.
Denetlemelerin kolluk kuvvetlerinin işbirliğiyle gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, bunun sadece bayram dönemini kapsamadığını kaydetti ve “Fahiş fiyatlı bilet satışının önüne geçilmesi, yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması için yurt genelinde otobüs denetimlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.