BOYNER
Perakende sektörünün güçlü oyuncularından Boyner, bulut bilişim ile performansını güçlendiren şirketlerden. Temelde iki farklı tedarikçi ile yönetilen SAP projesinin, tedarikçilerin sunduğu farklı SLA seviyeleri sebebiyle iş sürekliliğinde aksamalara neden olduğu vakada, yedi ay süren projenin ardından Bulutistan çözümü ile yedekleme süreleri 12-20 saatten iki saate inerken olası iş kesinti sürelerinin yüzde 80 düşmesi sağlanıyor. En çok kullanılan 10 rapor üzerinde yapılan inceleme ise, ortalama yanıt sürelerinde yüzde 30 ile yüzde 65 arasında iyileşme sağlandığını ortaya koyuyor.
MENARINI TÜRKİYE
Sağlık sektöründe faaliyet gösteren Menarini Türkiye’deki bulut projesi, yasalara ve yönetmeliklere uyum, gereken ek altyapı yatırımları ve bu yapıların yönetilmesi ve birçok paydaş ile aynı anda bir çok projenin yürütülmesi sürecindeki koordinasyon sıkıntılarını hedefliyor. Pazarlama ve satış ekiplerinin sağlık profesyonellerine yönelik etik, bilimsel servis ve hizmetler sağlayan çözümler için yönetilebilir, altyapı, network ve güvenlik hizmetlerini konsolide etme ihtiyacını bulut teknolojileri ile çözümlemeye karar veren Menarini Türkiye, ortak servis/hizmet maliyetlerini klasik yönetimlere göre yüzde 40 daha ekonomik olacak şekilde optimize ederken güvenlik yönetimi geliştiriliyor.
ÇALIK HOLDİNG-YEPAŞ
YEPAŞ, 2012’den itibaren enerji piyasasında faaliyet gösteren ve Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ile Sinop illerini kapsayan Yeşilırmak Dağıtım Bölgesi’nde 2,2 milyona yakın abonelik sözleşmesi kapsamında yaklaşık olarak 5 milyon kişinin elektrik tedarikçisi konumunda. YEPAŞ, veri toplama konusundaki sorununu bu proje ile aşarken Bulutistan DBaaS (Database as a Service) çözümü ile tüm büyük veri merkezi bir veri havuzunda (Data Lake) toplanabilir oluyor. Veri çoğullamasının oluşturduğu verim kaybının önüne geçilmesini sağlayan üç aylık projenin ardından büyük verinin daha performanslı bir şekilde toplanmaya başlaması sayesinde yoğun veri akışlarında yüzde 22’ye varan zaman tasarrufu sağlanıyor. Veri tabanında daha az miktarda veri toplanarak donanım ve işgücü kaynağı tarafında yüzde 20 ile yüzde 60 arasında maliyet avantajı sağlayan proje, kestirimsel analiz (predictive analysis) süreçlerinde tahminleme doğruluğunu yüzde 62 oranında iyileştiriyor.