Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu için 9 aylık süreleri bulunduğunu, bu süre içerisinde eğitim sektörünün bütün paydaşlarıyla gerekli istişareleri yapacaklarını söyledi. Öğretmenlik Meslek Kanunuyla ilgili olarak sahadan farklı öneriler gelirse bu farklı önerileri de değerlendireceklerini kaydeden Tekin, “Farklı öneriler gelmezse, bu konuda elimize sağlıklı metin ulaşmazsa biz de mevcut metin üzerinden Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda orada beklenilen maddelerle ilgili düzenlememizi yapacağız. Bu konuyla ilgili ciddi geniş araştırmalar yapıyoruz, o konuda gerekli adımları atacağız” dedi.
Meclis Plan Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin soru ve eleştirilerine yanıt veren Bakan Tekin, Mesleki Eğitim Merkezlerine ilişkin olarak proje ve tematik meslek lisesi sayısının 460 olduğunu bu okulların 262 kurumla protokol yaptığı bilgisini verdi. Tekin, bu kurumlardan beklentilerinin okullarda atölye, laboratuvar gibi ihtiyaçlarının giderilmesi, öğrencilere burs verilmesi, öğrencilik sonrası istihdam garantisi verilmesi gibi başlıklar olduğunu söyledi. Mesleki eğitim merkezlerinde yaşanan suistimallerle ilgili bir dizi önlem aldıkları bilgisini veren Bakan Tekin, bunlar arasında her öğrencinin devlet katkısından bir defaya mahsus yararlandırılması, İŞKUR aktif iş gücü, kurs veya programlardan yararlananlara devlet katkısının ödenmemesi gibi konular bulunduğunu ifade etti.
Deprem bölgesindeki okulların analizi yapıldı
Okulların depreme dayanıklılığı ve deprem bölgesindeki okullar hakkında da bilgi veren Bakan Tekin, Türkiye genelinde 2000 yılı öncesinde inşa edilen toplam 26 bin 276 okul olduğunu, bunların yaklaşık 18 bin tanesinin deprem açısından riskli bölgelerde bulunduğunu ve tamamının analizlerinin yapıldığını söyledi.”